1 letter maakt een wereld van verschil.

1 letter maakt een wereld van verschil.

Mijn laatste blog dateert alweer van een tijdje geleden. In een goed jaar tijd kan er veel veranderen, en ik dacht dat ik in stilte afscheid genomen had van mijn blog. Het afgelopen jaar heb ik een nieuwe baan gekregen, heb ik (eindelijk) mijn bachelor gehaald en heb ik hard aan mezelf gewerkt. En soms gebeurt het dan dat afgesloten dromen toch weer beginnen te kriebelen.

Toen een collega vandaag de prachtige borduurkunstwerken van Famke liet zien, was mijn eerste gedachte.. Wow, hier moet ik over bloggen. Dat gaf de doorslag. Ik ben weer terug! Maar wel met 1 lettertje verschil. Siets aan de Haak voelde niet meer compleet. Hierover twijfelde ik al toen ik nog actief blogde. Het breivirus had immers toegeslagen, dus van alleen haken was geen sprake meer. Siets aan de Brei, bekt alleen niet zo lekker. Inmiddels is dit niet alleen bij het breivirus gebleven. Ik moet iets toegeven jongens… Er is een hobby bijgekomen, of eigenlijk 2.

In een van mijn laatste blogs vertelde ik dat ik op de Knit en Knot een borduurpakketje kreeg bij Loes van Freubelweb. Ik typte toen nog heel hard… “ik doe het niet – ik doe het niet – ik doe het niet”. Dat is mislukt, en niet te zuinig ook. Hoewel het om een andere hobby gaat, is mijn aanpak namelijk exact hetzelfde. Veel te veel moois te zien, dus ook hier is een project starten een groter talent dan een project afmaken. Dit resulteert inmiddels in meer dan 10 wips.. en dat in een jaar tijd. Binnenkort vertel ik jullie hier natuurlijk alles over.

Niet alleen het starten van projecten is een van mijn valkuilen, ook voor borduren geldt.. go big or go home! En als je dacht dat het haken of breien van een deken veel werk is.. Kijk dan vooral niet op de website van Heaven and Earth Designs. De prachtigste afbeeldingen en patronen, waarvan afmetingen van 300.000 steekjes geen uitzondering zijn. En hoewel ieder steekje er een is, besef zelfs ik dat ik zo’n mega-project niet af ga krijgen, tenzij ik de komende tien jaar full-time borduur. Ik was echter al gevallen voor de prachtige patronen van Aimee Stewart. Een andere oplossing dus… Die oplossing leeg te liggen in Diamond painting. Sneller dan borduren, omdat niet alle draadjes afgehecht en gestart moeten worden. Ook in die valkuil ben ik dus getrapt. En joh, als je dan toch start.. kunnen er best nog een paar projecten bij!

Betekent dit dan dat ik niet meer haak of brei? In tegendeel! Ik moet eerlijk bekennen dat dit wel op een lager pitje heeft gestaan het afgelopen jaar. Mijn liefde is echter nog verre van verdwenen. Er liggen nog genoeg bolletjes wol hier in huis. Siets aan de Haak is dus écht niet meer afdoende. Het bedenken van een goede naam spookte al een tijd door mijn hoofd. Maar soms… maakt 1 letter het verschil. Ik heet jullie van harte welkom bij Siets aan de Maak.

De komende periode zal ik het bloggen weer langzaam oppakken. Hoe dit er precies uit gaat zien, weet ik nog niet. Dat ontdek ik graag met jullie samen. Op naar veel nieuwe avonturen. Ik hoor natuurlijk graag wat jullie willen zien en lezen. Laten we er samen een feestje van maken!

Sietske

Één gedachte over “1 letter maakt een wereld van verschil.

Geef een reactie