Life Hacks Borduren

Life Hacks Borduren

Het afgelopen jaar heb ik stiekem een flinke verzameling aangelegd op het gebied van borduren. In principe heb je niets anders nodig dan je patroon, een naald, garen en een stuk stof. Toch zijn er een hoop artikelen op de markt die je leven een stuk makkelijker kunnen maken. Ik deel mijn borduurstash, waar ik niet meer zonder kan!

Pattern Keeper

Een echte gamechanger op borduurgebied. Waar ik voorheen aan het stoeien was met papier en markeerstift of verschillende net-niet-afdoende apps, kwam er een half jaar geleden een nieuwe app op de markt: Pattern Keeper. Deze app is ontwikkeld door een fervent borduurster en heeft alles wat je kunt wensen.

Je kunt deze app downloaden in de play-store. Helaas is hij op dit moment nog niet beschikbaar voor Apple, maar alleen voor Samsung. Dit is dan ook het enige nadeel van deze app. Het fijne vind ik onder andere dat de pagina’s van het patroon als het ware aan elkaar gelijmd zijn. Je bent dus geen tijd meer kwijt aan het zoeken naar de juiste pagina’s. Daarnaast zit er een zoekfunctie in, waardoor de app alle symbolen van een bepaalde kleur highlight. Als je verder inzoomt, zie je natuurlijk ook de symbolen. Ik mag hier echter niet het patroon laten zien, De kans op een missend steekje in een bepaalde kleur wordt dus heel klein. Als jullie het leuk vinden, schrijf ik binnenkort nog een blog, waarin ik jullie meer vertel over deze app.

Pako Organizer

Een andere goodie die mijn borduurleven makkelijker maakt is de pako organizer. Ik legde alles klaar, knipte een lente van mijn draad af, splitste mijn draad, door er 1 draadje uit te halen… En dan, dan blijf je over zitten met 5 draadjes. Deze iedere keer terugwikkelen op de bobbin en de volgende keer weer afwikkelen kost best wat tijd. En alle borduurtijd die je niet kunt gebruiken voor het borduren…

In de vakjes schrijf je het symbool of kleurnummer en je draadlengte haak je om het uitstekende pinnetje. Je klemt het vervolgens door het blauwe schuim.

Als je een stukje garen over hebt, als je al hebt afgehecht, kun je je naald met het restje nog in het schuim steken, tot je de kleur opnieuw nodig hebt.

Eén organizer heeft 50 plekken voor je garen. Ik gebruik deze vooral voor de garens die ik het meeste gebruik. De Pako-organizer is te koop bij onder andere De Spinnerij.

Bolletjesnaalden

Een andere onmisbaarheid om te borduren is een naald. Nu heb je vele soorten en maten, maar mijn absolute favoriet zijn de bolletjesnaalden. Deze naalden hebben een extra bolletje aan de punt. Je zou zeggen dat dit het borduren niet per sé makkelijk maakt, maar niets is minder waar. Het bolletje zorgt ervoor dat je het gaatje in je borduurstof makkelijker vindt. Dit is met name fijn bij full colour patronen. Daar zitten soms zoveel draadjes bijeengepakt op de achterkant van het werk, dat er niet doorheen te komen is. Met deze bolletjesnaalden gaat dat een stuk makkelijker.

Best lastig nog, om een goede foto te maken van een borduurnaald. Dan is een haaknaald toch makkelijker vast te leggen. Ik hoop dat jullie het bolletje aan de naald wel kunnen zien. Bijkomend voordeel is dat je met dit bolletje makkelijker steekjes uit kunt halen als je, onverhoopt een foutje hebt gemaakt. Deze naalden zijn te koop bij bijvoorbeeld Atelier Soed Idee. Overigens ben ik groot fan van deze webshop. Neem dus vooral een kijkje bij de patronen en mooie borduurgarens.

Needle Minder

Tot slot een laatste, wat mij betreft onmisbare tool zijn needle minders. Borduurnaalden zijn net zo iets als stekenmarkeerders. Ze raken áltijd kwijt. Sinds ik mijn eerste needle minder heb, is dat een stuk minder. Deze items bestaan uit een groot en een klein magneetje, waar je je borduurwerk tussen klemt. Door de magneten, kun je hier je naalden aan “plakken”. Zeker als je gebruik maakt van de methode parking, zoals ik, moet je heel vaak je draad opnieuw door je naald halen. Het is fijn om je naald dat tussendoor even weg te leggen. Zodra ik denk dat ik best een klein werkje kan maken zonder needle minder is gegarandeerd mijn naald kwijt.

Needle Minders zijn op verschillende plekken te koop, maar mijn favorieten zijn te koop bij Paine Free Crafts. Dit is wel een Engelse webshop, maar de verzendkosten vallen heel erg mee.

Wat niet is, kan nog komen.

Ik twijfel er niet aan dat ik de komende periode nieuwe producten ga ontdekken. Daar houd ik jullie natuurlijk van op de hoogte. Het bloggen over borduren staat nog een beetje in zijn kinderschoenen. Ik hoor dan ook graag wat jullie zouden willen zien/lezen.

Sietske

Één gedachte over “Life Hacks Borduren

Geef een reactie