Cosy Moments Shawl – deel 3

Cosy Moments Shawl – deel 3

Dit keer zal ik het bloggen op een wat andere manier aanpakken. Ik ga geen wekelijkse updates meer plaatsen, maar zal telkens als ik een stukje van een patroon of project af heb een update plaatsen. Dit zorgt er voor dat er meerdere kleine updates online zullen komen. Ik ga wel proberen een maandelijkse update te plaatsen.

Dit weekend rondde ik deel 3 van de Cosy Moments shawl af. Deze MAL van scheepjes bestaat uit acht kantpatronen en een gehaakte rand. Het patroon komt in vier delen uit op het blog van New Leaf Designs. Je kunt het volledige patroon ook kopen op Ravelry.

Als je nou, net als ik, ook fan bent van de patronen en podcasts van Carmen, kun je overwegen om haar te volgen op Patreon. Voor een klein bedrag per maand krijg je hier toegang tot extra podcasts, uitlegvideo’s en extra patronen. Absoluut geen verplichting natuurlijk, maar leuk om eens rond te kijken. Bovendien ondersteun je daarmee Carmen om nog meer mooie patronen uit te brengen.

Kant voor gevorderden

Deel 3 bestond uit een kantpatroon van 24 regels… En ik heb geen een keer uit hoeven te halen/terug hoeven steken. Toegegeven, ik heb wel op twee plekken een beetje gesmokkeld, maar dat mag de pret niet drukken. Ik neem jullie nog even mee terug naar deel 2, een chevron-patroon.

Ongeveer om het deel verdubbelt het aantal steken. Hierdoor krijg je de mooie halve cirkel vorm. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even moet slikken als het aantal steken ineens weer verdubbelt. Gelukkig is het op dit moment nog prima te doen. Deel drie stond dan ook zo op de naalden. Het is verslavend om je patroon zo te zien groeien.

Het begint al een behoorlijke lap breiwerk te worden. Het kantwerk komt in dit stukje heel mooi naar voren. Overigens vind ik het gaatjespatroon tussen deel 2 en 3 ook heel leuk!

In de close-up zie je het patroontje goed. Als je héél goed kijkt, zie je dat de eerste kleurwissel heeft plaatsgevonden. Het bovenste stukje is heel licht roze. Het verschil is echter maar zo klein, dat ik me voor kan stellen dat je het niet zien. Hopelijk komt er in het volgende patroon meer schot in.

Dat volgende patroon is een kabelrandje. Ik ben vanmiddag begonnen aan deze rand. Het resultaat is prachtig, maar het is niet mijn favoriete randje om te breien. Gelukkig zijn het niet heel veel toeren. En het resultaat is at telt uiteindelijk toch!

Brei jij ook dit patroon? IK ben benieuwd naar jullie kleuren en versies!

Sietske

Geef een reactie