Cosy Moments shawl Deel 4 en 5

Cosy Moments shawl Deel 4 en 5

Eigenlijk was ik dit weekend al van plan om jullie deel 4 en 5 van de Cosy Moments Shawl te laten zien. Ik had echter volop inspiratie voor de serie Borduren voor beginners. Je leest de artikelen hier en hier! Dat betekent wel dat jullie deze nog te goed hadden.

Even een terugblik naar waar we gebleven waren. De vorige keer vertelde ik jullie alles over deel 3. Dit was het kantstuk dat bestond uit 24 unieke naalden, die samen een soort schelp vormden.

Het volgende patroon, deel 4, is het enige patroon die niet bestaat uit kant, maar uit kabeltjes. Het zijn wel kabeltjes waar je telkens 2 steken kruist. Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik deze rand in het begin vervloekt heb. De eerste twee naalden wilden maar niet van mijn naald komen.

Het gekke is… De volgende toeren vlogen van mijn naald af. Ik denk dat het komt omdat ik mijn averechte toer te strak breide. Omdat je, voor het kabeltje, je naald tussen je steken door moet frutten, helpt dat niet heel erg mee. Toen ik mijn averechte steken losser ging breien, bracht dat (letterlijk) verlichting. Het resultaat is alle frustratie absoluut waard.

Het begint nu al een serieus stuk breiwerk te worden. Gelukkig pas het nog net op de bank waar ik mijn foto’s maak.

Aan het eind van dit patroon werd het aantal steken weer verdubbeld. Ik moet altijd wel even slikken als ik dat zie in het patroon. Ik heb even vooruit gespiekt in het patroon, en dit was gelukkig de laatste keer dat er zo’n monstermeerdering in zit. Enne.. hoe meer steken hoe meer breiplezier toch?

Het volgende patroon was weer een kantpatroon. Dit keer een soort staande golfjes. Ik ben inmiddels echt fan van het kantbreien. Ondanks de verdubbeling van het aantal steken, voelde het niet alsof er bijna 400 steken op de naald stonden. Het werkt om per naald te breien en daarmee het “werk” te verdelen.

De rand gaat wel wat rimpelen. Ik heb er vertrouwen in dat dit wat minder wordt na het blokken. Een beetje rimpel is ook niet erg, ik denk dat de doek daardoor juist mooier valt.

Inmiddels past de bank niet meer, dus ga ik terug naar de oude vertrouwde roze vloerbedekking van onze logeerkamer :-). Het begint er al op te lijken he? Hierna komen nog 3 kantpatronen. Ik wil deze omslagdoek graag om bij een belangrijke bruiloft eind deze maand. Dat betekent wel dat het even flink doorbreien is. Ik heb voor mezelf een quotum gesteld van 5 toeren per dag. Dat moet prima te doen zijn. Ik heb dan ook nog tijd om de doek te blocken en te laten dorgen.

Ook meedoen?

Deze MAL van scheepjes bestaat uit acht kantpatronen en een gehaakte rand. Het patroon komt in vier delen uit op het blog van New Leaf Designs. Je kunt het volledige patroon ook kopen op Ravelry.

Als je nou, net als ik, ook fan bent van de patronen en podcasts van Carmen, kun je overwegen om haar te volgen op Patreon. Voor een klein bedrag per maand krijg je hier toegang tot extra podcasts, uitlegvideo’s en extra patronen. Absoluut geen verplichting natuurlijk, maar leuk om eens rond te kijken. Bovendien ondersteun je daarmee Carmen om nog meer mooie patronen uit te brengen.

Sietske

Geef een reactie