From Holland with love – De Corona-knuffeldeken van Naantje Knit.

From Holland with love – De Corona-knuffeldeken van Naantje Knit.

Het is wat hè jongens. Voor iedereen staat het leven op zijn kop. Waar de een thuis zit en zich zorgen maakt over zijn baan, loopt voor anderen het werk over, door het werken in de zorg of het onderwijs. Ik val in de laatste groep, hoewel ik mezelf absoluut niet wil vergelijken met alle fantastische zorgmedewerkers. Echter, het werken bij een uitgeverij van (online) lesmethode biedt ook genoeg werk.

Hoewel de aanleiding verschrikkelijk is, wordt mijn hart warm van alle initiatieven die zich ontrollen. Iedereen is bereid om actie te ondernemen en ik voel enorm veel saamhorigheid en naastenliefde. In de, soms verharde maatschappij, voelt dit als een positieve ontwikkeling, waarvan ik hoop dat deze ook na deze crisis doorzet.

Een van die initiatieven is de Corona Knuffeldeken van Naantje Knit. Ik ben groot dan van haar patronen. Ze zijn verfijnd en zitten vol met makkelijkere en ingewikkeldere technieken. Een tijdje geleden startte ik al aan de rozenknopjes-kal

Dit is een combinatie van sierseken, fair-isle, kant- en mozaïekbreien.

Handwerken verbindt, dat weten jullie allemaal. (Ongeveer) wekelijks houdt Nana al een zogenaamd VIB: Virtueel breicafé, via youtube. Je kunt hier live meechatten met andere breisters. Dit wordt nu tijdelijk uitgebreid naar 3x per week. Twee keer per week (op maandag en donderdag) breien we samen een lapje met allerlei verschillende steken. Na de kal komen er lapjes-ruil-middagen, zodat je uiteindelijk een unieke deken krijgt. Uiteraard is dit laatste niet verplicht, je mag ook lekker voor jezelf breien.

Wilde je dus altijd al leren breien, of ben je toe aan een hoop nieuwe steken.. Heb je nu eindelijk tijd voor die stapel wolletjes in je kast, of heb je het nodig om in de avond even te ontstressen van alle zorgen.. Dan is dit een perfect project. Ik ga ook meedoen en op een bijzondere manier.

Alle handwerkwinkels hebben natuurlijk een speciaal plekje in mijn hart. Ik wil dan in deze tijd juist deze winkels een hart onder de riem steken. Ik noem mijn deken dus: From Holland with love.

De deken ga ik breien met uitsluitend garen van nederlandse handwerkwinkels. Daarbij wil ik de helft van de blokken breien met handgeverfd garen van verschillende indie-dyers. Mijn garen van YippeeYarn is inmiddels onderweg, maar ook Aterlier Sopra, Het koperdraadje, Draadkracht, Chefwol, Wol met Verve en the Dutch YarnBarn staan op mijn lijstje. Aanvullingen mogen uiteraard! Dit handgeverfde garen ga ik bij elkaar zoeken in de kleuren (hoe kan het ook anders) paars, roze en crème. Dit wil ik graag combineren met neutraal sokkengaren in een antraciet-kleur. Hiervoor heb ik gekozen voor Jawoll van Lang Yarns in de kleur 70. Dit is een mooie antraciet-kleur, waarvan ik hoop dat hij al mijn knal-wolletjes mooi bij elkaar brengt.

Deze wol kocht ik bij Marlaine. Naast mooie wolletjes van alle grote en kleinere merken, hebben ze ook hele toffe amigurumipakketjes en patronen. Hoe schattig is bijvoorbeeld dit uiltje:

https://www.marlaine.nl/haakpatroon-uil-tippy-download.html#imageGal

Ik kan niet wachten tot ik echt kan beginnen. Dat is niet omdat er nog niks klaarstaat. Het eerste blokje (testlapje) krijg je namelijk gewoon gelijk toegestuurd als je het patroon koopt op ravelry. Ik heb simpelweg de tijd nog niet gehad om dit blokje te breien. Vrijdagavond gaat alles aan de kant en heb ik een date met mijn breinaalden en blockmatten!

Alles op een rijtje

Meedoen?

  • Bekijk op Ravelry het project en schaf het patroon aan. Daarmee help je de ontwerpster om deze tijd door te komen.
  • Meld je aan voor de facebookgroep om voortgang van anderen te zien en klets lekker mee!
  • Bekijk op youtube wanneer de volgende uitzending is. Enne… tijdens het breien kun je mooi alle oude afleveringen binge watchen. Ze zijn verslavend!
  • Duik je kast in voor mooie wolletjes of shop bij de wolwinkel om de hoek (nu dat nog kan) of bestel online garen.
  • Geniet van je me-time!

Sietske

Geef een reactie