From Holland with love – blokje 1: All you knit is love

From Holland with love – blokje 1: All you knit is love

Afgelopen vrijdag kon ik eindelijk starten met mijn Corona Knuffeldeken. Overdag kwam mijn pakketje van Marlaine binnen. En ik moet toegeven… Ik heb niet alleen de bolletjes Jawoll besteld… Ik besloot mezelf te verwennen. Ik heb al een hele tijd in mijn hoofd dat ik de handwerkrugzak van Jimmy Beans graag wil. Helaas is die knijtertjeduur! Wel een goede investering, daar ben ik van overtuigd. Zeker gezien ik hem dagelijks zal gebruiken. Met de situatie op dit moment heb ik echter niet zoveel aan een rugzak. Ik werk thuis en inmiddels is mijn keukentafel ingericht als een volwaardig callcenter. Beeldscherm, laptop, headset.. het kan niet op. Eten moeten we tegenwoordig wel op de bank, maar hé… goed excuus voor wat netflix-tijd. Manon vertelde me laatst dat ze zo blij was met haar train-case van hetzelfde merk. Ik besloot dat ik na deze bizarre week mezelf mocht verwennen… et voila!

Ik koos voor de kleur Teal. Natuurlijk richtte ik mijn koffertje gelijk in. Zo ziet hij er nu uit.

Alles klaar om te beginnen dus. Het proeflapje bestond uit een tricotlapje, met een klein ingebreid patroontje erin. Van Nana kreeg ik in haar VIB van afgelopen donderdag de tip om de averechte steken wat anders te breien. Door je draad niet bovenlangs over je naald te slaan, maar onderlangs, krijg je op de averechte kant een meer gelijkmatig weefsel. Ik ben absoluut enthousiast over deze aanpassing in mijn breiwerk. Het “nadeel” is dat de steken op de rechte naald vervolgens verdraaid staan. Na twee (shhht, de tweede zie je morgen) ben ik daar echter al helemaal aan gewend.

Wat blockwerk is geen overbodige luxe zoals je ziet. The difference a day makes.. Of in dit geval “a night”, is ongelooflijk. Zo leuk om te zien hoe je lapje “tot leven” komt. Ik ben enorm blij met mijn keuze voor jawoll. Zeker in combinatie met de andere garens die ik inmiddels in huis heb.

Ondanks het donkere garen komt het hartje goed naar voren. Hoewel het licht het garen wel een beetje helpt hoor. In het echt, is het effect wat subtieler, maar daardoor juist mooier in de hele deken denk ik!

Het tweede blokje is ook al van mijn naalden gegleden. Morgen vertel ik er alles over, maar ik kan alvast verklappen dat het een uitdagend blokje is in prachtige kleuren van Yippee Yarn.

Nog even alles op een rijtje

Meedoen?

  • Bekijk op Ravelry het project en schaf het patroon aan. Daarmee help je de ontwerpster om deze tijd door te komen.
  • Meld je aan voor de facebookgroep om voortgang van anderen te zien en klets lekker mee!
  • Bekijk op youtube wanneer de volgende uitzending is. Enne… tijdens het breien kun je mooi alle oude afleveringen binge watchen. Ze zijn verslavend!
  • Duik je kast in voor mooie wolletjes of shop bij de wolwinkel om de hoek (nu dat nog kan) of bestel online garen.
  • Ik gebruikte voor dit blokje Jawoll van Lang Yarns
  • Geniet van je me-time!

Sietske

Één gedachte over “From Holland with love – blokje 1: All you knit is love

Geef een reactie