From Holland with love – Rollende Rozenknopjes

From Holland with love – Rollende Rozenknopjes

Het is alweer een week of wat geleden dat ik jullie vertelde over het eerste blokje van mijn Corona Knuffeldeken, ontworpen door Naantje Knit. Inmiddels zijn er alweer drie blokjes van mijn naalden afgerold. Vandaag vertel ik jullie alles over de rollende rozenknopjes.

Het rozenknopje kun je toch wel een van de handelsmerken van Naantje noemen. Deze magische steek is niet de makkelijkste om te breien, maar wel met een fantastisch effect. Deze rozenknopjes had ik gelukkig al vaker gebreid, want het is echt een gevalletje “oefening baart kunst”. Gelukkig gaat het hier om vingergymnastiek en niet om grove lichaamsbeweging. Ik geloof dat mijn talent voor fijne motoriek groter is! PS: Wil je hem ook breien? Op ravelry staat een hele duidelijke gratis foto-tutorial!

Was dit blokje dan helemaal gesneden koek? Absoluut niet! Er zat namelijk wel een -voor mij- nieuwe steek in: de tuck stitch. Met deze steek brei je als het ware een rolletje op je breiwerk. Het leuke is dat je hier aan de achterkant helemaal niets van ziet.

De vorige keer vertelde ik jullie al dat ik voortaan de averechte steek onderlangs brei. In dit blokje zie je goed het effect! Waar je normaal gesproken in de reversed tricot nog wel eens lijnen ziet lopen, is het weefsel hier mooi dicht!

En dan.. Komt je blokje zo van de naalden. Nog flink wat blockwerk aan de winkel dus!

Dat ziet er een stuk beter uit, vinden jullie niet? En is dit garen niet perfect voor dit blokje? De roze kleur heeft wat bruin en rood in zich, waardoor de rozenknopjes heel mooi uitkomen! Dit zijn twee mini’s van Yippee Yarn, het merk van Janine Camijn. Ik heb al vaker gebreid met dit garen en dat is erg goed bevallen. Het garen is stevig, maar toch zacht. En de kleuren dit uit haar verfpot komen zijn om je vingers bij af te likken.

Dit zijn de kleuren Purple en Light Pink uit deze mini set. Naast mini’s verkoopt ze ook de mooiste sock blankets en nog vele andere mooie bases. Neem dus zeker eens een kijkje in haar etsy shop… Let op! Wel op eigen risico. Ik sta niet in voor skeins die inééns in je winkelwagentje liggen :-).

En dit is dat het resultaat tot nu toe…

Wil je ook meedoen met deze deken? Hieronder alle informatie:

Nog even alles op een rijtje

Meedoen?

  • Bekijk op Ravelry het project en schaf het patroon aan. Daarmee help je de ontwerpster om deze tijd door te komen.
  • Meld je aan voor de facebookgroep om voortgang van anderen te zien en klets lekker mee!
  • Bekijk op youtube wanneer de volgende uitzending is. Enne… tijdens het breien kun je mooi alle oude afleveringen binge watchen. Ze zijn verslavend!
  • Duik je kast in voor mooie wolletjes of shop bij de wolwinkel om de hoek (nu dat nog kan) of bestel online garen.
  • Ik gebruikte voor dit blokje YippeeYarn van janine Camijn
  • Geniet van je me-time!

Sietske

Één gedachte over “From Holland with love – Rollende Rozenknopjes

Geef een reactie