From Holland with Love – Liefde moet je verspreiden

From Holland with Love – Liefde moet je verspreiden

De corona-knuffeldeken begint al aardig te vorderen. Ik wist al dat Naantje een kunstenares is met breinaald en draad, maar de patronen zijn nog mooier dan ik me had voorgesteld. Deze week kwamen er weer 2 patroontjes bij. Ik laat jullie vandaag mijn twee nieuwste aanwinsten zien!

Ik haal ontzettend veel plezier, rust en liefde uit het breien van deze deken. Ik merk dat ik het in deze periode best lastig vind om die rust te vinden. Er gebeurt zo veel in de wereld en het liefste zou ik alles en iedereen helpen. Hoe graag ik dat ook zou willen, dat is niet mogelijk. Zowel fysiek als tijdtechnisch. Daarom probeer ik het principe “alle beetjes helpen” toe te passen. Knitting is my happy place, zei ik al eerder. Dat merk ik in deze tijd nog extra! Omdat ik jullie die liefde ook gun, heb ik aan het einde van dit blog een verrassing.

Atelier Sopra

Het blokje van deze week breidde ik met een van de mini’s die ik kocht bij Atelier Sopra. Als je het hebt over wolkunstenaars, kun je José daar gerust onder scharen. Ze verft het meest prachtige garen, en weet precies de juiste combinaties te maken. Dat ze een even groot fan van paars en roze is als ik, zal vast ook helpen!

Toen ik José vertelde over mijn plan en haar vroeg of ze niet wat mini’s wilde verven, ging ze gelijk aan de slag. En ze schoot precies in de roos! Een dag later kreeg ik deze foto toegestuurd. Dat ik gelijk verkocht was, begrijpen jullie natuurlijk!

Blijer kun je mij niet maken! Ik kon het dan ook niet laten om mijn volgende blokje te breien met dit garen. Ik koos voor de crème-variant. Het patroontje heet “koffieboontjes” en is een bekend patroon in de breiwereld. Het wordt onder andere veel gebruikt in sokken. Ik had het patroontje echter nog nooit gebreid. Het gevaar met handgeverfd garen is dat je patroon niet altijd mooi uitkomt met “drukke” wol. In het witte garen zitten spikkels in roze en paars, waardoor het blokje heel leuk uit komt.

Het patroon was een feestje om te breien. Na 2 herhalingen hoefde ik er niet meer over na te denken, waardoor ik mindful door kon breien. Gevaar is dan natuurlijk wel dat je te ver doorbreit.. Daardoor moest is alsnog uithalen. Ik heb de laatste twee toeren niet in patroon gebreid, zodat de boven en onderkant van het lapje gelijk is.

Het garen: Strong Soft Merino breit heerlijk. Het is ontzettend zacht en je merkt eigenlijk niets van de nylon die erin zit. Soms kan een garen daardoor wat stug aanvoelen, maar daar is hier absoluut geen sprake van. Ik kon het dan ook niet laten na dit blokje te beginnen met een ander project met garen van Atelier Sopra.. De exploration station van westknits staat al een tijdje op mijn lijstje en afgelopen winter kocht ik daarvoor garen in… -je raad het al- paarstinten.

Binnenkort laat ik jullie het resultaat hiervan zien (of in ieder geval een stukje). Vind je dit pakket ook zo mooi? Hier kun je het aanschaffen.

Kralige Kabels

Het volgende blokje dat op het programma stond was er een met kabels. Ik besloot uit mijn comfort zone te gaan en kraaltjes toe te voegen. Ik heb een hoop geleerd van dit blokje…

  • Ik heb geen ruimtelijk inzicht
  • Ik ben eigenwijs genoeg om tóch door te gaan als ik na 5 toeren al zie dat iets niet naar mijn zin is
  • kraaltjes breien is verslavend.

Dit blokje breidde ik dus niet één, maar twee keer. Ik moet mijn levensmotto: twee keer lol van dezelfde wol. Mijn eerste blokje zag er namelijk zo uit:

Met name door de kraaltjes die óver de kabel heen lopen, wordt het geheel te druk. Bovendien zitten er hier en daar wat foutjes. Ten slotte zitten er naast de kleine kabeltjes ook nog roze kraaltjes.. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ík zie ze niet.

In de herkansing dus! En dat beviel een stuk beter. Ik had inmiddels de mini-haaknaald ontvangen (die ik, net als mijn jawoll-garen voor dit blokje bestelde bij Marlaine), en dat ging een stuk beter dan het gepruts met een borduurnaald. benieuwd hoe je dit doet? Naantje legt het op haar youtube-kanaal perfect uit!

En dat zet de teller op 4.

Ik ben nog in dubio om het grijze hartenblokje ook opnieuw te breien en kraaltjes toe te voegen.. want ja, nu ik de slag eenmaal te pakken heb, kunnen overal wel kraaltjes in! Deze week staan er weer twee blokjes op de planning. Die laat ik jullie volgende week zien, maar geloof me, ze zijn minstens even mooi als deze vier.

Wil jij ook meedoen?

Het doel van deze deken is om een klein lichtpuntje te vormen in een donkere tijd. Breien verbindt en dat merk je nergens beter dan in het virtueel breicafé en op de facebook-pagina van Naantje Knit. Omdat ik deze liefde graag wil verspreiden, wil graag aan 1 van jullie een patroon cadeau doen, of eigenlijk twee. Zodat je samen mee kunt breien en kun genieten van wat knitting magic. Aan wie je het tweede patroon geeft, mag je helemaal zelf weten. Misschien is je moeder/dochter net zo’n breifan als jij, of mis je je breimaatjes uit het wekelijkse breicafé. Wellicht ken je wel iemand die altijd al heeft willen leren breien en grijp je deze kans aan om dit (op afstand aan te leren). Jullie kunnen vast nog meer mooie initiatieven bedenken.

Wat moet je hiervoor doen? Niet zoveel! Laat mij weten dat je kans wilt maken op twee patronen. Dat mag door een reactie op facebook, instagram of hier onder het blog. Ik ben heel benieuwd met wie je dit patroon zou willen delen. Lid worden van het projecthoekje van Naantje knit zou ook heel tof zijn! Volgende week vrijdag maak ik bekend wie zijn breigaren uit de kast mag halen!

Sietske

Geef een reactie