Review: Jimmy Beans Namaste Traincase

Review: Jimmy Beans Namaste Traincase

Ik heb, ik denk net als velen van jullie, een niet-haalbaar-verlanglijstje. Hierop staan mijn mooiste, maar ook meest kostbare handwerkwensen op. Op dit lijstje staat al een tijd de handwerkrugtas van Jimmy Beans. Een prachtige leren rugtas, in een al even mooie kleur. Als ik de youtube-filmpjes mag geloven ideaal en speciaal ontwikkeld voor handwerkers. De prijs was alleen wel een dingetje… Ik besloot echter dat ik van mijn eerste “echte” salaris bij mijn nieuwe baan deze tas mocht kopen. Helaas kregen we toen te horen dat we thuis moesten werken.. en ja, dan is een rugtas niet de meeste efficiënte aankoop. Van Manon van Marlaine, hoorde ik hele enthousiaste verhalen over de traincase van datzelfde merk. In eerste instantie leek dit me niet echt iets voor mij, maar ik besloot toch de gok te wagen. En boy, I was wrong! Ik ben mega-enthousiast over dit product. Ik vertel je er alles over.

Jimmy Beans

Jimmy Beans was voor mij een vrij onbekend merk. Dat kan kloppen, want het wordt nog niet heel lang verkocht in Nederland. Het bedrijf van Laura is dan ook van oorsprong Amerikaans. Naast heel veel mooie, luxe wol, hebben ze dus ook hun eigen lijn met fasion items, speciaal gemaakt voor “makers”. Er is rekening gehouden met plaats voor wol, in veel van de producten zit een meetlint, project bag of draadgeleider verstopt. Op het eerste gezicht zou je dat niet zeggen, en kun je de items prima gebruiken als fashion- of homedeco-item. Naast de website heeft dit merk een youtubekanaal waar alle items uitgebreid worden laten zien. Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen.

De Namaste-collectie bestaat uit tassen, koffers, project bags en haberdashery (ik blijf dit een leuk woord vinden. En in het nederlands is er geen goed woord voor, behalve accesoires). Niet al deze items zijn (nog) in Nederland te koop, maar een aantal mooie producten al wel.

Train case

Zoals ik eerder vertelde, maakte Manon me attent op de train case. Ik besloot de gok te wagen. Ik moest Jawoll bestellen voor mijn From Holland with Love deken bestellen (morgen meer ;-)), en voor ik het wist lag de train case in mijn mandje. Toen hij binnenkwam, was ik gelijk verrast. Ik bestelde de case in de kleur Teal. Naast paars (mocht je het nog niet weten) is dit mijn tweede favoriete kleur.

Ik gebruik deze case om alle spullen voor mijn From Hollands With love deken bij elkaar te houden. Ik heb hem dan ook al snel ingericht. En waar ik normaal binnen twee weken bij organisatie los laat en alles overal ligt, heb ik in deze case nog steeds alles bij elkaar. Waarom het zo goed werkt? Ik denk omdat er zo goed over na is gedacht. De details doen het hem in dit item.

Een van die details is de magnetische bovenkant van de case. Je krijgt er vier kleine magneetjes bij, die supersterk zijn. Je kunt hier je magnetische items hangen, zodat je deze altijd bij de hand hebt, als je de koffer open naast je hebt staan. Ik heb hieraan mijn Yarn and colors borduurschaartje hangen. Daarnaast een (toepasselijke) pen, voor het aftekenen van mijn patroon. Ik ben eigenlijk een scherm-breier, maar met dit lekkere weer brei ik regelmatig buiten. Ik kan dan vaak mijn scherm niet goed zien, dus op die momenten ga ik weer terug naar de ouderwetse pen-en-papier-methode. Als derde heb ik hier mijn mini-haaknaald van Clover hangen. Deze gebruik ik om kraaltjes op mijn draad te zetten bij het inbreien. Deze tip kreeg ik van Nana en werkt perfect! Ten slotte heb ik nog twee stopnaalden voor de zeldzame momenten dat ik wél mijn draadjes wegwerk (schuldig!). De magneten zijn sterk genoeg om deze items ook te laten hangen, op het moment dat ik de koffer dichtdoe en hem versleep (vaak van de tuin naar de bank en weer terug).

Bij de train-case krijg je een kleine project bag, de zogenaamde “oh-snap bag”. Deze tas sluit met drukknoopjes, waar je je draad tussendoor kunt laten lopen. Als je kleine bolletjes maakt, of werkt met mini’s kun je deze ook perfect gebruiken om met meerdere kleuren tegelijk te werken. Je kunt dan door elke opening een draad laten lopen.

En dan ten slotte mijn inrichting. Ik bewaar in de case mijn “affe” lapjes van de From Holland with love-deken, een rolmaatje, een zakje met mijn stekenmarkeerders en mijn kraaltjes. Zoals je ziet heb ik nog meer dan genoeg ruimte over. Als ik niet aan het breien ben, past ook mijn project bag die ik hierboven liet zien makkelijk in de koffer.

De case sluit met een magnetische drukknop. Ik was even bang dat die het gewicht niet zou houden en open zou vallen als je de koffer aan het handvat vast houdt. Deze is echter enorm stevig, waardoor alles netjes op zijn plek blijft.

Overtuigd?

De train case is te koop bij verschillende webwinkels en kost €65. Een flink bedrag, daar ben ik me zeker van bewust. Maar is het het waard? Wat mij betreft een volmondig ja! De train case is er in verschillende mooie kleurtjes. Ik ben fan van de teal variant, maar ook de licht roze vind ik heel mooi. Ik bestelde de case bij Marlaine, waar hij verkrijgbaar is in zes verschillende kleuren. Enne… die rugtas, die gaat er echt nog wel komen vrees ik!

Sietske