10 handwerktips voor moederdag

10 handwerktips voor moederdag

Ondanks de gekke tijd waar we nu in leven, is het volgende week gewoon moederdag. En of je elkaar nou wel of niet kunt zien, elkaar verwennen is nooit verkeerd. De meeste webshops, verzenden je pakketje ook met liefde naar een ander adres. Bovendien is het juist nu extra belangrijk om kleine ondernemers te steunen. Twee vliegen in één klap dus. Enne… als je nou zelf moeder bent; schroom niet om dit artikel als subtiele hint te delen met je man of kinderen :-).

Borduurpakketje Studio Koekoek

De borduurpakketjes van Studio Koekoek onderscheiden zich door een schattig karikaturale uitstraling. De Stitch a Job pakketjes vormen een enorm persoonlijk cadeau. Je kunt je moeder namelijk een borduurpakketje cadeau geven van haar eigen beroep. Kun je zelf borduren, kun je het werkje natuurlijk ook zelf maken en vervolgens het eindresultaat cadeau doen. Hebben jullie er allebei plezier van!

Jimmy Beans Train Case

Ik vertelde jullie al eerder (oké, misschien al een paar keer) dat ik groot fan ben van de train case van Jimmy Beans. En hoe langer ik hem gebruik, hoe blijer ik er mee ben. Ik moest echter ook wel twee of drie keer nadenken voor ik hem aanschafte. Hij is namelijk niet goedkoop. Hoe leuk is het, als je dit, eventueel samen, cadeau kan doen aan je moeder. Je geeft hiermee absoluut een duurzaam cadeau, waar ze lang plezier van gaat hebben! Je vindt de train case onder andere hier.

Prijs: €€€

Amigurumi pakketje

Online vind je de meest schattige amigurumi’s. Van hele kleine knuffels, tot schattige popjes. Hoewel ik geen groot amigurumi-fan ben, vind ik de patronen van Manon van Marlaine; Alexa van Amilishly en Stip en Haak fantastisch.

Prijs: €

Handgeverfde streng garen

In Nederland zijn een hoop indie dyers die de meest prachtige strengen verven in nog mooiere kwaliteiten. Door een streng garen te kopen in de favoriete kleuren van je moeder, heeft ze gegarandeerd een hele tijd plezier. Niet alleen bij het krijgen, maar ook bij het maken van dat ene project dat al zo lang op haar lijstje staat. Zelf ben ik groot fan van de garens van Atelier Sopra.

Prijs: €

Haakplein Cal

Sinds enkele weken is de Haakplein Cal gestart. Dit jaar staat deze in het teken van kabels. Gehaakte kabels wel te verstaan. Ik ben zelf ook aan het haken aan deze cal, en het bied een hoop uitdaging, maar wel met een prachtig resultaat. De pakketten zijn te koop in de webshop van Haakplein.

Prijs: €€€

Breinaald(en)

Zelf ben ik groot fan van de Chiaogoo-naalden. Hoewel deze naalden fantastisch breien, zijn ze ook enorm prijzig. Er zijn echter ook breinaalden die voordeliger zijn en bijna net zo goed zijn. Met de knitpronaalden doe je ook zeker geen miskoop.

Prijs: € – €€€

Haaknaald(en)

Voor haaknaalden geldt eigenlijk hetzelfde als voor breinaalden. Je kunt ze zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn online prachtige, handgemaakte haaknaalden te vinden, waar je zo 100 euro voor betaalt. Er zijn echter ook betaalbare alternatieven. Zelf ben ik verstokt aan mijn Tulip haaknaalden. Ook weer niet de goedkoopste optie, maar door het gladde staal, glijden ze door je haakwerk alsof je niets doet. Totdat ik mijn tulip set aanschafte, heb ik gehaakt met de Clover Amour naalden en deze haken ook prima. Sinds kort heeft het garenmerk Yarn ans Colors ook haak- en breinaalden uitgebracht. Deze staan hoog op mijn lijstje om te proberen. Hier vind je dus zeer binnenkort een review over.

Prijs: € – €€€

Borduurpatroon Heaven and Eart Designs

Zoals jullie weten ben ik verzot op de borduurpatronen van Heaven and Earth Designs. Deze joekels van patronen zorgen gegarandeerd voor meerdere jaren borduurplezier. Er is ook nog eens een enorm aanbod, waardoor je hier altijd iets van jouw gading kunt vinden.

Prijs: €

Lap handgeverfd borduurlinnen

Nog een ander borduurcadeau… Atelier Soed Idee verkoopt prachtige handgeverfde lappen borduurlinnen. Hoewel deze niet zo geschikt zijn voor een full coverage patroon, zijn deze wel érg mooi voor meer open patronen. Bij sommige patronen lijkt de achtergrond bijna onderdeel van het design.

Prijs: € – €€

Patronenboek

Een laatste tip, een handwerkboek. Dat is eigenlijk altijd goed. Zowel op het gebied van haken als breien vind je de mooiste boeken; waarin patronen volledig uitgeschreven zijn. Als je dat wilt, kun je er ook garen bijgeven voor een project uit dit boek. Kun je online niet vinden wat je nodig hebt voor jouw favoriete project, weet ik zeker dat de winkelier je wil helpen bij het maken van je keuze.

Prijs; €

Sietske

Geef een reactie