6x codetaal in handwerkland – Wat een vrouw zegt, én wat zij bedoelt.

6x codetaal in handwerkland – Wat een vrouw zegt, én wat zij bedoelt.

Toen ik net gestart was met breien en haken, keek mijn man me af en toe vervreemd aan. Ik begon ineens vanalles te mompelen, gaf een sneer als hij door mijn getel heen durfde te praten en af en toe werd er zelfs met bolletjes wol gegooid. Daarom heb ik de meest voorkomende uitspraken van een handwerkende vrouw op een rijtje gezet. Ter lering en vermaak :-).

Ik brei even deze toer uit

Betekenis: Ga maar rustig iets voor jezelf doen, ik zie je over een uurtje.

Kijk uit!

Betekenis: Pas op, je komt in de buurt van mijn breinaald. O wee als je die per ongeluk uit mijn werk trekt.

drie, viER, VIJF, ZES

Betekenis: Houd je mond, ik moet me concentreren. Ik zeg het wel als ik weer aanspreekbaar ben.

Ik kan niet verder met mijn project, ik móet even naar de wolwinkel

Te vergelijken met: Ik heb niets om aan te trekken. Betekenis: Ik heb genoeg wol, maar net niet dat bolletje/die kleur/die samenstelling. En dat is nou nét waar ik mee verder wil. En waag het niet te beginnen over een van de andere projecten op mijn naalden.

Over een plaatje op instagram/pinterest/facebook: “Kijk, vind je dit niet tof?”

Betekenis: Ik wil dit project echt heel graag maken. Als jij nu even zegt dat je dit ook heel leuk vindt, heb ik een excuus om naar de wolwinkel te rennen!

Ja, ik kom zo ook naar bed, nog even 1 toer.

Tot morgen!

Heb jij nog aanvullingen voor dit lijstje? Ik hoor graag wat bij jullie in huis de veel gehoorde uitspraken zijn op brei- en haakgebied!

Sietske

Geef een reactie