In the Picture – Studio Koekoek

In the Picture – Studio Koekoek

Donderdag is voortaan borduurdag op Siets aan de Maak. Iedere donderdag plaats ik een artikel met tips en trick, laat ik mijn voortgang zien óf zet ik, zoals vandaag, een webshop in de picture. Dit keer is dat Studio Koekoek. Dit bedrijf onderscheidt zich door de vrolijke borduurwerkjes. Bovendien zijn alle projecten van een overzichtelijk formaat. Dat wil dus zeggen dat je in dezelfde tijd nóg meer mooie borduursels kunt maken.

Over het bedrijf

Studio Koekoek is een klein Nederlands bedrijf. Ze hebben zichzelf tot doel gesteld de wereld een beetje vrolijker te maken met hun borduurontwerpen. Nou, wat mij betreft is dat gelukt. Ik zit regelmatig over de website te surfen en zie het ene na het andere schattige ontwerp. Naast borduren, bieden ze ook kits aan voor punch needle en weven. Voorlopig wil ik even geen nieuwe hobby’s starten (jullie kennen mij, dat gaat mis), maar punch needle staat wel al een hele tijd op mijn lijstje.

Een ander belangrijk speerpunt van dit bedrijf is het gebruik van verantwoorde materialen. Zo zijn een heleboel artikelen al fair trade en ecologisch.

De Ark van Noach

Een tijdje geleden zag ik op het instagramaccount van Terralita een enorm tof borduurwerkje. Het was de Ark van Noach, in vrolijke kleurtjes. Ik was gelijk verliefd en als tante-to-be vond ik het best te verantwoorden dit pakket aan te schaffen.

Hoe vrolijk is dit plaatje. Ik heb het vogeltje, de koala en een deel van de olifant al geborduurd.

Op dit moment ben ik bezig met de leeuw. Je ziet het silhouet al verschijnen. Ik vind het een heel fijn patroon. Een welkome afwisseling om weer eens gewoon op Aida te borduren, in plaats van op linnen. Het 2 over 2 tellen blijft toch niet mijn ding.

Dit patroon bevat, naast hele kruisjes, ook halve kruisjes en sstiksteken. Gelukkig niet al te veel. Bovendien staan ze goed aangegeven op het patroon. Ik moet wel een beetje door gaan borduren, want ik heb nog een maandje of twee :-).

En verder?

Ik heb een lange wishlist in de webshop. Ik val altijd voor bijzondere out-of-the-box ontwerpen. Ik laat je er een aantal zien.

All you need to do is Glow in the dark.

Ik kijk dan ook al een tijdje verliefd naar deze kits

Copyright: Studio Koekoek

Ze zijn namelijk Glow in the dark. Hoe gaaf is dat! Zo ziet dat er dan uit in het donker:

Ik had dit als jong meisje zo graag op mijn kamer gewild. Ik was ook altijd fan van die lichtgevende sterren die je op je plafond kon plakken weet je wel?

Dan denk ik aan Brabant…

Een ander tof item zijn de geborduurde “plattegronden” van alle mogelijke landen en provincies. Als rasechte Brabantse (geboren en getogen, viel ik dan ook gelijk voor dit ontwerp.

Je kunt het patroon aanschaffen, maar het is ook mogelijk een pakketje te kopen. Deze pakketjes zijn enorm compleet en komen met een borduurring, stof, garen en borduurnaalden. Je kunt dus gelijk van start!

Cadeautje?

De ontwerpen van Studio Koekoek zijn ook heel geschikt om cadeau te doen. De pakketjes zelf, maar misschien nog wel leuker: het eindresultaat. Dan hebben jullie er allebei plezier van. Jij van het borduren, de ontvanger van het eindresultaat. Kan niet beter toch? Ik geef je wat tips:

Stitch a Job

De Stitch a Job patronen vind je voor alle mogelijke beroepen. Ik werd natuurlijk blij van deze, maar er is voor iedereen wat wils.

The School Psychologist

Reizen

Zoek je een cadeautje voor iemand die van reizen houdt? De stitch a map-patronen zijn er niet alleen voor de provincies van Nederland, maar voor alle landen van de wereld… nou ja, bijna dan. Hoe tof is het om een geborduurde plattegrond cadeau te doen?

Tot Slot

De links in dit bericht zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat ik een deel van de opbrengst krijg, als jij iets koopt. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar niet het hoofddoel van dit artikel. Ik word namelijk gewoon superblij van de producten van Studio Koekoek, samenwerking of niet :-).

Sietske

Geef een reactie