When yarn brings you magic – Amazing Wool

When yarn brings you magic – Amazing Wool

Een tijdje geleden zag ik iets tofs voorbij komen… Een nieuwe webshop, genaamd Amazing Wool. Mijn aandacht werd in eerste instantie getrokken door de prachtige foto’s op het instagram-account, dus ik besloot een kijkje te nemen. En dat was een verrassing… Ik zag namelijk een aantal merken voorbij komen waar ik nog niet eerder van gehoord had, met enorm bijzondere garens. Ik besloot een van de merken uit te proberen en vertel je er alles over!

Over Amazing Wool

Amazing Wool bestaat nu ongeveer twee maanden en is speciaal ontwikkeld voor iedereen die gek is op breien en haken. De visie van dit bedrijf is gebaseerd op het levendig houden van de eeuwenlange traditie waarin vrouwen, door middel van hun breiwerken hun passie, creativiteit en identiteit lieten zien.

Naast de Scheepjes Whirls, heeft Amazing Wool ook een aantal unieke merken in de collectie. Merken waar ik zelfs nog nooit van gehoord had. Op dit moment is dat met name garen van het Italiaanse merk Mondial, maar binnenkort komt daar ook Afrikaans garen bij en een zeer exclusief cashemere garen. Ik kan nu al niet wachten.

Ook voor accesoires kun je terecht bij deze webshop. Zo hebben ze de breinaaldenset van Chiaogoo (fangirl hier), maar ook voor Addi en Clover kun je terecht. Een item dat mij verder opviel waren de prachtige steekmarkeerders van Knitpro. Ik had deze nog niet eerder gezien… Die belanden vermoed ik binnenkort in mijn winkelmandje… Ik heb ten slotte nog niet genoeg steekmarkeerders :-D.

Amazing Wool voert onder andere het Italiaanse merk Mondial. Dit is een van de oudste Europese garenmerken, die zich kemerkt door hele bijzondere kwaliteiten. Een standaard katoen of acryl zul je hier niet snel aantreffen.

Mondial Trio

Toen ik dit garen voorbij zag komen, raakte ik gelijk geïnspireerd. Het is namelijk een yarn cake met daarin verschillende kwaliteiten en structuren. Even de feitjes op een rij:

  • Naam: Trio
  • Gewicht: 200 gram
  • Lengte: 440 meter
  • Haak/breinaald: 4-5
  • Samenstelling: 80% microvezel; 15% mohair; 5% Polyester
  • Prijs: €19.85
  • Mondial Trio heeft een mix van zeer originele texturen: mohair haar, nertshaar en metallic glanzende vezels. Hierdoor ontstaan originele en veelzijdige kleuren!

Ik besloot eens buiten mijn comfortzone te stappen en te kiezen voor een blauw-/groentint. Het garen is er echter in acht verschillende kleruen. Naast deze blauwe variabnt, vond ik ook de oranje en (whats new) roze/paarse versie erg mooi!

Wat een bijzondere cake hè! Het draadje begint met een mohairstreng om te veranderen in een fluffy garen, met hier en daar een glitterdraadje. Een feest om mee te breien. Een cake is genoeg voor het maken van een driehoekssjaal en voor een trui in maat 42 heb je vier bollen nodig. Ik besloot het echter anders aan te pakken en te starten met een brede rechte sjaal. Dit garen heeft geen ingewikkeld patroon nodig… Let the yarn work it’s magic, dus het werd gewoon tricotsteek.

Ik brei deze sjaal op naald 5, zodat hij lekker soepel wordt. Omdat het garen bestaat uit meerdere draadjes, is het wel even opletten met breien, zodat je niet door de draad heen steekt. Verder is het een heerlijk mindless (of mindful) project.

Ik kan je vertellen.. Dit garen werkt verslavend. Omdat het telkens korte stukjes zijn, is het zó makkelijk om even naar het volgende draadje te breien… En als je daar bent, dan kun je dát draadje ook nog wel even uitproberen. Voor dat je het weet is de hele bol op!

Podcast

Of dit echt zo snel gaat, ga ik de komende tijd laten zien in mijn podcast. Je vindt deze op youtube en ik zal hier iedere zonder een podcast uploaden, waarin ik je op de hoogte houd van mijn projecten, works in progress en andere breibeslommeringen. Leuk als je daar ook af en toe een kijkje neemt!

Sietske

Geef een reactie