From Holland with Love – Over lekkere lappies en een ezel die zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot (of toch wel)

From Holland with Love – Over lekkere lappies en een ezel die zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot (of toch wel)

Deze week kan ik jullie maar 1 lapje laten zien. Niet omdat er geen twee lapjes waren, maar omdat ik er voor gekozen de herinneringslapjes (koningsdag en bevrijdingsdag) op een andere manier te verwerken. Stiekem was dat ook wel lekker, want dat betekent dat ik helemaal bij ben! In dit artikel foto’s, tekst én bewegend beeld!

Het lapje van deze week had maar liefst drie technieken. Zowel Fair Isle, Mozaïekbreien áls kabel passeerden de revue. Toen ik het patroontje zag, dacht ik… Oei, die is een lapje voor een lange, vrije middag. In het VIB leek het echter mee te vallen.. En dat klopte.

Wat ik lastig blíjf vinden is het kiezen van de juiste kleuren. Hoewel ik een mandje vól snoepje heb, is het van belang dat de kleuren voldoende contrast hebben. Omdat ik een aantal garens heb, die wat van kleur verlopen, wordt dit extra lastig. Het is dan ook iedere week een vast ritueel, waar ik mijn hele mandje omkeer en alle wolletjes naast elkaar leg. Deze week heb ik gekozen voor (wederom) twee garens van Atelier Sopra.

En daarover jongens, moet ik jullie iets bekennen. Ken je dat spreekwoord, van die ezel die zich geen twee keer aan dezelfde steen stoot… Ik deed dat wel. Jullie weten dat ik enorm fan ben van de mini’s (en eigenlijk ook alle andere kwaliteiten) van Aterlier Sopra. Een tijdje geleden verfde zij speciaal voor Naantje een nieuwe set… in dezelfde kleurstellingen. Ik had mezelf zó beloofd.. Ik koop voorlopig geen garen meer. Mislukt :-). Dit setje prachtige mini’s kwam een paar weken geleden bij mij binnen!

Extra inspiratie dus voor dit lapje. Ik koos voor een lila kleurtje, in combinatie met het crème garen dat ik al eerder gebruikte in een lapje.

Toen ik het lapje eenmaal op de pennen had staan, ging het snel. Het fair isle breien lijk ik nu behoorlijk goed onder controle te hebben. De streepjes gingen dan ook bijna even snel als gewoon fair isle.

Ik vind hem goed gelukt al zeg ik het zelf. Ik was even bang dat de gaatjes in het midden van de kruisjes te groot zouden worden, maar nu ik het zo zie, voegt het nog een extra dimensie toe.

Wil je dit lapje nou beter bekijken, ik heb hem ook geshowd in mijn eerste podcast. Daar vertel ik je ook over mijn andere breiprojecten!

Nog meer inspiratie

Net als vorige week laat ik jullie graag de lapjes van een aantal medebreiers zien! Deze zijn al net zo mooi. Ik zou rustig nog 4 versies willen breien, maar voorlopig houd ik het maar even bij mijn eigen lapjes :-).

Nan

Nan is een van de testers en haar lapjes vormen een prachtig kleurenpalet. In haar project kun je goed zien wat het effect is van verloopgaren. Leuk hè!

Jantjse

Over kleur gesproken.. De blokjes van Jantsje zijn enorm vrolijk! Ze besloot zelf een lapje toe te voegen met de Friese vlag!

Ymkje

Hoe gaaf is dat lapje rechtsboven! Ondanks het vrij drukke garen, zie je het patroon nog perfect! Ik ben fan!

Suzanne

Hóe mooi zijn deze lapjes… Dit is prachtig garen en dat zie je ook af aan de lapjes! Ik zie een zacht, schattig babydekentje voor me!

Suzanne heeft een eigen handwerkwinkel: Suzannes handwerkshop. Je kunt haar volgen op facebook of instagram!

Nog even alles op een rijtje

Meedoen?

  • Bekijk op Ravelry het project en schaf het patroon aan. Daarmee help je de ontwerpster om deze tijd door te komen.
  • Meld je aan voor de facebookgroep om voortgang van anderen te zien en klets lekker mee!
  • Bekijk op youtube wanneer de volgende uitzending is. Enne… tijdens het breien kun je mooi alle oude afleveringen binge watchen. Ze zijn verslavend!
  • Duik je kast in voor mooie wolletjes of bestel online garen. Jouw favoriete wolwinkel kan de steun nu goed gebruiken
  • Geniet van je me-time!

Sietske

Geef een reactie