Online Creatieve Markt – Niet te missen!

Online Creatieve Markt – Niet te missen!

Worden jullie ook zo murw van al dat binnen zitten? Baal je ook zo dat alle beurzen niet door gaan? Ik wel in ieder geval. Ik kijk er zo naar uit iedereen in de handwerkwereld weer eens live te zien, hoewel ik het online contact met jullie allemaal ook heel leuk vind! Soraya en Nicole hebben daar iets op bedacht. Een online creatieve markt. Op deze markt vind je maar liefst 20 kramen van de meest uiteenlopende creatieve ondernemers. Van haken tot stippen, van vilten tot fashion en alles daar tussenin. En dan ook nog eens super overzichtelijk georganiseerd. En het allerleukste is… De markt is nog twee weekenden te bezoeken!

Copyright: Online creamarkt

PS: Wist je dat ik sinds kort ook mijn eigen webshop heb op de handwerkmarkt? Er staat vooralsnog maar 1 artikel in: De little Romance Shawl… Maar er zullen snel meer producten volgen. Je vindt hem hier!

Even wat feiten op een rijte:

Afgelopen zondag heb ik een video gemaakt, waar ik je rondleid over de markt. Deze vind je hieronder. Scroll daarna vooral nog even door, want onder de video, stel ik je de ondernemers uitgebreid voor! Enne, je kunt gelijk doorklikken naar de webshops!

Even voorstellen

StipStijl

Stippen is verslavend en iedereen kan het! Nienke inspireert je graag en legt van alles uit over hoe je mooie stippatronen maakt op je eigen keramiek. Dit doet ze bijvoorbeeld via haar boek ‘Stippen.’ en door het bieden van de benodigde stipmaterialen. Binnenkort starten ook haar online workshops. Alles vind je natuurlijk op Nienke’s site. Het is zo ontspannend om te doen. Maar pas op: stippen is verslavend!  

In de webshop vind je de fijnste producten voor het beste resultaat. Van complete stippakketten en mooie DIY boxen, tot verf, sjablonen en losse patroonkaarten. Ook is er mooie keramiek en houders om alles mooi neer te zetten of op te hangen. En voor de echt stipfan ook toffe goodies zoals kaarten en tassen. Neem gerust een kijkje op stipstijl.nl.shop

Tip: Volg Stipstijl op Instagram en/of Facebook voor inspiratie en toffe tricks. Je kan je ook eenvoudig en snel aanmelden als VIP stipster. Je krijgt dan gratis handige tips over het stippen, info over nieuwe producten, inspiratie, een kijkje achter de schermen en wie weet wel leuke (win)acties.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Tamar Things

In mijn webshop kun je macrame wandkleden vinden. Al mijn wandkleden zijn handgemaakt van natuurlijke materialen zoals katoenkoord, wol en hout.
Wanneer een ontwerp niet voldoet aan mijn eisen (en ik ben een perfectionist 😉 gaat het zeker niet de deur uit, dit betekent dat al mijn werk van hoge kwaliteit is! Ik vind het erg leuk om in opdracht te werken. Samen met een klant brainstormen over het perfecte ontwerp voor hun situatie trekt me uit mijn comfortzone en daar ontstaan vaak bijzonder dingen uit!

Alles op een rijtje om door te klikken:

MOM gemstone

MOM Gemstone staat voor handgemaakte armbandjes met een verhaal. Persoonlijke mama armbandjes, familie armbandjes en geboortesteen armbandjes, gemaakt van edelstenen en geheel naar wens gemaakt.

Bij ieder sterrenbeeld hoort een bijpassende geboortesteen. Door een selectie te maken, is er voor ieder sterrenbeeld een persoonlijk en op maat gemaakt armbandje. Het is zelfs mogelijk om meerdere armbandjes met een geboortesteen te combineren of om een speciaal op maat gemaakt familie sieraad te creëren. Combineer jouw eigen sterrenbeeld met die van je kinderen of andere geliefden en krijg een persoonlijk mama sieraad! Omdat er zoveel combinaties mogelijk zijn, ontstaat er altijd een uniek sieraad met een verhaal! Daarnaast maak ik ook power bracelets een armband met een set stenen die bijvoorbeeld kunnen ondersteunen bij balans en energie.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Gutsy Fasion

Ik ben Lisanne, de ondernemer en maker achter Gutsy Fashion. Gutsy is een handmade modelabel met een duidelijk doel: items maken waar je blij van wordt. Waar je een glimlach van op je gezicht krijgt, keer op keer. Hiermee wil ik iedere (jonge) vrouw laten zien dat echte schoonheid van binnen komt. Dat het er om gaat dat je iets draagt waar je echt blij van wordt en daarin straalt. Niet om het maatlabel wat in dat item hangt.

Kortom: Gutsy Fashion maakt items waar je blij van wordt! Handgemaakt, uniek en een tikkeltje eigenwijs, om een glimlach op jouw gezicht te toveren. En het toffe is: alles is handgemaakt! Iedere naad wordt door mij met heel veel liefde zelf in elkaar gezet. Extra leuk dus, want van jouw items is er geen tweede 😉

Alles op een rijtje om door te klikken:

Studio Knottie

Ik ben Natasja en ik heb een missie. En dat is de wereld te voorzien van prachtige handgemaakte producten, denk hierbij aan het interieur of voor het versturen van bijzondere post zoals geboorte-en of trouwkaarten. Ik ben gediplomeerd grafisch ontwerper en heb een passie voor het bedenken en uitwerken van ideeën. Zo ontwerp ik mijn eigen posters en kaarten lijn, maar heb ik ook een samenwerking lopen met een klant die door heel Nederland bloemenkaartjes verkoopt. Super leuk dus! Ook ben ik super creatief met mijn handen en wanneer ik denk dat ik het zelf wel kan maken zal ik dit nooit kopen. En bij alles zeg ik dan ook: Ik kan dat, ik kan alles. En vaak overtref ik mijn eigen verwachtingen. Maar soms onderschat ik ze ook hoor, want niemand kan natuurlijk alles. Maar ik kan veel! En daar ben ik super trots op!

Ik ben een ‘kunstenaar’ zeggen ze. Zelf vind ik dit een te groot woord voor wat ik doe. Want dit is mijn passie en voor mij is dit realiseren heel normaal. Van kinds af aan maak ik al zoveel dingen zelf. Dus er is weinig speciaals aan. Terwijl ik vaak berichten krijg van mijn trouwe klanten of vrienden van: “hoe verzin je dit toch ook weer?” of “Ik was er nooit op gekomen” Dat voelt ergens dan wel heel erg speciaal. Ik heb iets in me wat niet iedereen heeft. En dat is de  passie voor unieke, handgemaakte producten van hoge kwaliteit. Hier gaat veel tijd in zitten en daarom is de prijs uiteraard wat hoger. Maar gegarandeerd dat jij een uniek product koopt van mij wat niet de halve straat ook in hun interieur heeft staan.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Viltbloemist

De Viltbloemist ontwerpt realistische bloemen van duurzaam materiaal. Deze Viltbloeiers verwerkt ze in houdbare boeketten op maat voor iedere gelegenheid. Denk aan bruiloft, uitvaart, events en interieurs.
Hou jij van bloemen ,maar heb je geen groene vingers? Hou jij van bloemen maar baal je er ook zo van dat ze al aan het verwelken zijn terwijl je ze uit de verpakking haalt? De Viltbloeiers van de Viltbloemist zijn een realistische, kleurrijke en houdbare mogelijkheid voor in jouw vaas. Samen kijken we welke soorten bloemen bij je passen, welke kleuren jij het allermooiste vind en in welke vaas de bloemen het beste uitkomen. Zo heb je geen bos bloemen staan, maar een echte eyecatcher voor in jouw interieur!

Note van Siets:-). Sinds kort bestaat ook de viltbloemist academy, waar Daphne je leert je eigen viltbloeiers te maken, ook zeker een kijkje waard!

Alles op een rijtje om door te klikken:

ZETTElen

Ik ben Lizette het cratieve brein achter ZETTElen.homemade. Ik ben moeder van drie geweldige kinderen en woon in een lief klein appartementje in Sassenheim. Mijn liefde voor garens, naald en draad, papier, ontwerpen, lay-out, creatieve- en marketing ideetjes breng ik allemaal samen in ZETTElen en dit totaal plaatje is voor mij een hele fijne hobby.
Door chronisch ziek zijn heb ik wat meer tijd en is het handwerken een fijne bezigheid. Om mijn omgeving niet te overladen met mijn creatieve uitspattingen verkoop ik mijn handgemaakte spulletjes via mijn online winkel. Met de verkoop ondersteun ik niet alleen mijn hobby maar ook diverse goede doelen. Met de combinatie van al deze creatieve liefdes maak ik van al mijn items een leuk cadeautje voor jezelf of iemand anders.
Het geeft mij een enorm blij en trots gevoel dat er mooie echte *ZETTElen* items op plekken in Nederland (en zelfs een paar over de grens) een leuke nieuwe plek hebben gevonden.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Houtmoed

Haal vrolijkheid en gezelligheid in huis met de prachtige woonaccessoires van Houtmoed! Maaike bedenkt en ontwerpt al het moois in haar webshop zelf, en ze creëert ze het liefst met materialen met een onverwacht verhaal.

Stiekem is Maaike een ontzettende wereldverbeteraar. Duurzaam, hergebruik, recycling: ze is er dol op! Zo helpt Houtmoed jou om niet alleen jouw interieur, maar ook de wereld een beetje beter en leuker te maken!

Alles op een rijtje om door te klikken:

Zoi-zoi

In mijn shop koop je de leukste emaillen pins, stationery en geïllustreerde cadeautjes. De ontwerpen maak ik allemaal zelf. Mijn inspiratie komt uit de allerdaagse dingen; het drinken van een kopje thee, het knuffelen met de kat en het kijken naar de sterren. De illustraties laat ik op verschillende producten drukken. Het begon ooit allemaal met kaarten van mijn illustraties, maar ondertussen is het assortiment aardig uitgebreid!

Leuk feitje: Naast dat ik een webshop heb, werk ik ook als kunst docent op een middelbare school.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Little Miss Ivy

Ik ben Little Miss Ivy! Ik ben een zelfverzekerde, mooie, jonge dame met prachtige, grote, gitzwarte ogen! Een symbool van de oneindige jeugd. Ik vertegenwoordig kracht, mode, kunst, creativiteit, liefde en ook een beetje gekkigheid. Kijk me in de ogen en identificeer jezelf met mij! Pak me dan als je kan, want ik ben zeker limited edition!

Als klein meisje was tekenen al mijn passie. Creëren en anderen inspireren met mijn illustraties vond ik toen al geweldig. Urenlang aan de keukentafel tekenen met als doel ooit illustratrice te worden. Tijdens mijn opleiding tot Grafisch Vormgever ben ik me steeds meer gaan richten op design, drukwerk en ontwerp. De meisjes zijn de rode draad in mijn ontwerpen, daarom komen zij ook veelvuldig terug in mijn werk. En altijd anders!
De illustraties zijn uniek en handgemaakt. Doordat ik van uitdaging en vernieuwing houd, zijn er nu ook mokken, tijdelijke tattoos, stickers, magneetjes en kussens in de maak. Daarnaast teken ik graag in opdracht. Kleine meisjes met een lievelingsknuffel of favoriete jurk. Mooie krullen of juist stijl haar. Alles kan in een gepersonaliseerde illustratie. Een echte eyecatcher in de kinderkamer. Mijn illustraties zijn in zwart-wit, zodat het onderwerp alle aandacht krijgt. De prints komen allen van mijn originele tekeningen.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Heart Felt

Eveline van HeartFelt maakt unieke (Custo-) Muizen van wolvilt die met Hart en Handen speciaal voor jou worden vervaardigd. Zacht, puur en persoonlijk.

De specialiteit van HeartFelt is de CustoMuis. Elke muis is uniek en wordt met de grootste aandacht voor detail en persoonlijke wensen vervaardigd. Wil je een bijzondere bijdrage aan jullie huwelijk(sjubileum)? Een blijvende herinnering aan een overleden dierbare? Een speciaal cadeau bij een geboorte? Een originele verbeelding van je bedrijf? Neem gerust contact met me op; ik denk graag met je mee! Het is bijvoorbeeld mogelijk om een stukje stof van jouw bruidsjurk te verwerken. Ook leuk op de bruidstaart! 

Wil je een bijzondere herinnering aan een dierbare, dan is het mogelijk om een stukje kleding te gebruiken van diegene en/of een asbuisje toe voegen. 

Alles op een rijtje om door te klikken:

JOOP digital Studio

JOOP digital studio heeft een collectie van kant en klare producten in de webshop staan. De productie wordt met een lasersnijder gedaan. De materialen die ik gebruik zijn vooral hout en acryl en ik werk meestal met neutrale kleuren.
Echter vind ik het veel leuker om samen met een klant iets nieuws te maken en te zorgen dat een product geheel aan iemands wensen voldoet! Neem dus gerust contact met mij op als je zelf een leuk idee hebt of een product aangepast wilt hebben.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Yarn and Gingertea

Onder Yarn and Ginger Tea ontwerp ik (Sylvia) leuke, originele amigurumi. Bij het ontwerpen van deze gezellige knuffels vind ik het leuk om de mensen die mijn patronen willen maken mogelijkheden te bieden om het ontwerp naar hun eigen hand te zetten. Dit doe ik door bijvoorbeeld door de dieren kleding aan te geven die je dan in kleuren naar je eigen smaak kunt haken. Op mijn webshop vind je alles om amigurumi te maken. Natuurlijk vind je er mijn patronen, maar ik heb ook een ruim aanbod in verschillende kleuren garen. Daarnaast bied ik benodigdheden aan zoals haaknaalden, vulling en zwarte en gekleurde veiligheidsoogjes. Heel binnenkort zullen daar leuke stekenmarkeerders bij komen!

Bij mij vind je alle benodigdheden om amigurumi te maken: van patroon tot garen en vulling. Daarnaast help ik je met liefde bij het uitzoeken van de beste producten en kleuren voor jou project!

Alles op een rijtje om door te klikken:

In my dreams design

Bij IMD design vind je handgemaakte, unieke decoraties. Van keramieken tegeltjes, limited edition zeefdrukken en fotografie, tot tassen, kaarten, illustraties op handgeschept papier, wandkleden en meer.

Note van Siets: Alle artikelen worden lokaal gemaakt, met veel liefde en aandacht voor het milieu. Enne.. Sinds dit jaar zijn de artikelen ook te koop bij Loods 5. Over life goals gesproken!

Alles op een rijtje om door te klikken:

KramKram leather

Handgemaakte producten van leer met een warme uitstraling. Duurzaam, praktisch en eventueel custom made!

KRAM KRAM leather design staat voor stoere, handgemaakte producten van leer met een eenvoudig en functioneel design. Ieder product dat KRAM KRAM levert, is met liefde en aandacht ontworpen en gemaakt. Leer is een prachtig natuurproduct waar je de mooiste creaties mee kunt maken. Onze liefde voor leer gaat verder dan alleen mooie tassen. Je kunt bij ons ook terecht voor het opbergen van je verzorgingsproducten, mode accessoires en verschillende leren items voor in je interieur. Ook aan de kids is gedacht; zo hebben we stoere speenkoorden in ons assortiment en berg je de luiers van je kleintje op in een stylish luieretui.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Stekkie

Nooit meer je planten water geven? Dat kan met Stekkie. Planten in een fles die zichzelf 100% verzorgen, ook als je géén groene vingers hebt.

Stekkie is een handgemaakt, onderhoudsloos gesloten mini ecosysteem oftewel een biotoop in een afgesloten fles. Die moeilijke woorden betekenen dat er in de fles diverse levensvormen zijn te vinden. Je vindt er verschillende soorten planten en soms ontstaan er ook paddenstoelen uit sporen die in de grond zitten. We noemen het een gesloten ecosysteem omdat we ervoor zorgen dat er niks in én ook niet uit de fles kan.

Alles op een rijtje om door te klikken:

KESHI Studio

Geïnspireerd door kunst, cultuur, fijne kleuren of een mooi verhaal vind je in mijn studio een sieraad dat perfect bij jou past. Sieraden met een verhaal en betekenis, waarmee ik je uitdaag om jezelf te durven zijn en te laten zien.

Note van Siets: Wat een enorm mooie boodschap. Meer hoef ik er niet over te zeggen denk ik! De sieraden zijn ook nog eens prachtig!

Alles op een rijtje om door te klikken:

Lil Phoenix Design

Mijn naam is Rachel en Lil phoenix is mijn bedrijf. Begin 2019 besloot ik om mijn droom waar te gaan maken en zo begon ik met het schrijven van een heel plan. Als kind was ik al continu aan het tekenen en schilderen: dieren, dino’s, fantasie wezens en het ontwerpen van leuke kleding. Mijn moeder was coupeuse, zij heeft mijn trouwjurk van schets tot prachtige jurk gemaakt! Ik keek ook altijd mee hoe zij kleding maakte en heb veel van haar geleerd.

Mijn plan voor Lil phoenix is nog steeds aan het ontwikkelen, ik ben altijd aan het uitzoeken hoe ik al mijn talenten kan combineren, heerlijk experimenteren!  Bij mij kan je terecht voor leuke en unieke baby en kinderkleding, accessoires en illustraties op maat voor bijvoorbeeld geboorte tegels of geboorte kaartjes. Ook bedruk/beschilder ik mijn handgemaakte kleding. Op dit moment ben ik (nog stiekem) aan het experimenteren met restjes stof en langzaam maar zeker wordt alles zoals ik het wil hebben. Dat betekent dus dat er nog heel veel gaat komen!

De naam van mijn onderneming, Lil phoenix: een mythologisch wezen, een vuurvogel waar ik altijd al wat mee heb gehad. Een Phoenix herrijst keer op keer uit zijn as en dat past eigenlijk heel goed bij mij en bij mijn verhaal!

Alles op een rijtje om door te klikken:

Anouk Böhmer

Zelf maak ik bloemen van papier en probeer hierbij zo realistisch mogelijk te werken. Het is een hele uitdaging en ik bestudeer dan ook uren bloemen, aan de hand van foto’s of ik haal ze uit elkaar. Mijn bloemen zijn een blijvend geschenk, waarbij dit bij een gewoon bosje niet is. Het heeft dus een échte meerwaarde om iemand mijn bloemen te geven als kado of om jezelf op te fleuren. Daarom is mijn motto ook: “een bloemetje geef je niet met je handen maar met je hart” Daarnaast verkoop ik een collectie kaarten en stickers met daarop afbeeldingen van mijn papieren bloemen, super uniek!

Alles op een rijtje om door te klikken:

Atelier W

Kleurrijk, glanzend, handgemaakt keramiek met een vleugje goud. Ontworpen uit afgedankte spullen, met liefde en aandacht een tweede leven gegund.

Ik hou van kleuren zoals je kan zien in de collectie en van variatie. Ik wissel dan ook vaak van producten en maak alles in kleine oplage.
De producten vam keramiek die hier te vinden zijn met liefde en zorg gemaakt.
Elk product is als een kindje voor mij en ik word dan ook heel blij als ik foto’s zie met waar ze terecht zijn gekomen en hoe blij de ontvanger er mee is.
Ik geef nu ook workshops en cursussen. Dit vind ik erg leuk om te doen. Zo ontmoet ik jullie en jullie zien hoe de producten worden gemaakt en kunnen het zelf uit gaan proberen.

Alles op een rijtje om door te klikken:

Sietske

Geef een reactie