Even bijkletsen – Ontwerpen

Even bijkletsen – Ontwerpen

Het werd wel weer eens tijd om even bij te kletsen. Er gebeurt namelijk ontzettend veel de laatste tijd. Een youtubekanaal, nieuwe en andere blogs én een nieuw patroon. Ik zet in dit blog al mijn patronen op een rijtje én ik geef je een sneak peek van een aantal nieuwe patronen die eraan zitten te komen!

Handwerkmarkt

Als eerste wil ik jullie laten weten dat mijn betaalde patronen vanaf nu ook te vinden zijn op Handwerkmarkt. Op deze website, vind je allemaal kleine creatieve ondernemers onder één dak! Mijn winkeltje vind je hier, maar kijk ook zeker even rond bij de andere winkels. Zeker weten dat je iets van jouw gading vindt. Overigens vertel ik je aanstaande dinsdag nog veel meer over dit initiatief!

Patronen: een overzicht

Little Romance Shawl

Stiekem is dit wel mijn grote trots. Ik ben heel blij met hoe dit patroon uit de verf gekomen is. Zeker als je bedenkt dat ik toen nog helemaal niet zo lang kon breien!

Dit patroon bestaat uit drie verschillende soorten breipatronen en een gehaakte rand. Ik breide het prototype met Yarn and Colors Charming, maar je kunt hier eigenlijk al het garen voor gebruiken. Houdt er wel rekening meer dat de structuren het beste zichtbaar zijn in (semi-)solid kleuren. Niet teveel poespas dus :-).

Je vindt dit patroon op handwerkmarkt of op ravelry.

Pearl Passion

Dit vrolijke kussen was een feestje om te haken. Howel ik nu wel iets andere kleuren zou gebruiken! Gelukkig kun je hiermee alle kanten uit, door zelf je kleuren en garen te kiezen. Ik heb gebruik gemaakt van Yarn and Colors Epic, maar je kunt ieder gewenst garen of kleur gebruiken.

Je vindt het patroon op handwerkmarkt (binnenkort) of ravelry

Kant Kussen

Dit was mijn allereerste patroon! En gelijk een doorslaand succes. Zodra ik weer begon met bloggen, kreeg ik opnieuw vragen over dit patroon. Ik heb het dus niet zo lang geleden als blog geplaatst. Kijk maar eens hier.

Double the fun kussen

Een van mijn nieuwste patronen, maakte ik voor Marlaine. Het kussen ziet er aan twee kanten heel anders uit, en wordt ook met twee technieken én twee verschillende garens gebreid.

Ik vind hem echt heel gaaf geworden. De voorkant (of achterkant, net wat je wilt), wordt gebreid in ribbelsteek. De verticale strepen ontstaan door het afhalen van je steken. Kleine moeite groot effect! Ik vind het er namelijk heel ingewikkeld uitzien, maar dat is het echt niet!

De achterkant is diagonaal gebreid met teddy garen. En nu hoor ik je al denken: Dáár ga ik niet aan beginnen. Ook dit viel mee, dus ik kan je gerust stellen. Ik vind breien met teddy garen vele malen makkelijker dan haken. Je voelt en ziet je steek veel beter.

Dit patroon vind je op de website van Marlaine.nl. Hier kun je ook de benodigdheden vinden. Ik maak even een boodschappenlijstje voor je:

En nu?

Ik kan jullie alvast verklappen dat mijn hoofd overloopt van de ideeën. Er komen dan ook binnenkort een aantal nieuwe patronen aan. En het leuke.. Ik mag jullie een kleine sneak peek geven.

Daar schieten jullie een hoop mee op hè :-). Als je mij in de gaten houdt, zie je vanzelf wat dit gaat worden!

Sietske

Geef een reactie