From Holland with Love – Over hoe ik mijn motivatie verloor én weer terug vond.

From Holland with Love – Over hoe ik mijn motivatie verloor én weer terug vond.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over mijn From Holland with Love. Ik had de afgelopen weken een beetje een haat- liefde verhouding met dit project. Niet omdat ik de nieuwe patroontjes niet mooi vond, of uitgekeken was op mijn garen… Verre van zelfs! Wel omdat het even niet zo goed lukte het garen tot zijn recht te laten komen op de manier die dit patroon verdient. Die flow hoort natuurlijk gewoon bij een creatief proces. Vaak zorgt dit ervoor dat een project op de gevreesde work in progress-stapel belandt, maar voor mijn From Holland with Love wist ik de liefde weer opnieuw aan te wakkeren.

En zo kwam het dat er de afgelopen dagen zomaar twee blokjes van mijn naalden vlogen. De tweede is zo vers van de pers dat deze nog niet is geblokt. De mooie foto’s houden jullie dus tegoed, maar hé.. Af is af toch!

House of Magic

In het eerste blokje van deze week wordt gebruik gemaakt van de techniek schaduwbreien. Breien vind ik sowieso magisch.. Hoe je met twee steken (recht en averecht) zo ontzettend veel technieken kunt bedenken, is ongelooflijk. Deze techniek kende ik wel, maar had ik zelf nog niet eerder gebruikt.

Als je de voorkant van het blokje bekijkt zie je niet veel bijzonders.. Behalve de prachtige garens van Het koperdraadje en Atelier Sopra.

De magie ontstaat op het moment dat je schuin over het blokje kijkt. Dan zie je namelijk dit:

Hoe gaaf is dit in een deken. Afhankelijk van hoe hij ligt, zie je het patroontje wel of niet. Ik ben fan!

Gatenkaas

Het volgende lapje was een heerlijk lapje om te breien. Eén kleur, niet te moeilijk.. Gewoon lekker doorbreien dus! Dat was precies wat ik nodig had.

Zoals eerder gezegd is dit blokje nog niet geblokt. Er zitten ook wat kleine foutjes in, maar het grote geheel vind ik heel mooi geworden. Ik denk dat het blokje nog meer tot zijn recht komt na het blokken. De gaatjes trekken dan nog wat meer in het gareel en ook de kabeltjes ga je dan beter zien. Ik zal jullie volgende week het geblockte resultaat laten zien!

En dan nog even dit!

Naast hier in mijn blog, houd ik je ook wekelijks op de hoogte via mijn podcast. Naast de From Holland with love vertel ik je daar ook over al mijn andere projecten.

Zoals mijn koala van Marlaine.nl. Ik vertel je daar dinsdag alles over.

Wil je nog meer video’s zien? Mijn Youtubekanaal vind je door hier te klikken.

Volg je me ook al op instagram? Iedere vrijdag ga ik daar live met iemand uit de handwerkwereld. Afgelopen vrijdag was de eerste uitzending, samen met Lotte van Yla Lifestyle. Ik vroeg haar het hemd van het lijf over de Yla box, haar projecten en de handwerkregels die zij voor zichzelf hanteert.

Klik hier om naar mijn instagram te gaan.

Nog even alles op een rijtje

Meedoen?

  • Bekijk op Ravelry het project en schaf het patroon aan. Daarmee help je de ontwerpster om deze tijd door te komen.
  • Meld je aan voor de facebookgroep om voortgang van anderen te zien en klets lekker mee!
  • Bekijk op youtube wanneer de volgende uitzending is. Enne… tijdens het breien kun je mooi alle oude afleveringen binge watchen. Ze zijn verslavend!
  • Duik je kast in voor mooie wolletjes of bestel online garen. Jouw favoriete wolwinkel kan de steun nu goed gebruiken
  • Geniet van je me-time!

Sietske

Geef een reactie