Even voorstellen – Ivy

Even voorstellen – Ivy

Afgelopen zaterdag kroop er een nieuw lid van de Siets aan de Maak familie uit mijn haaknaald. Al een tijdje zat hij me – in de vorm van bolletjes wol – aan te staren om me te overtuigen hem in elkaar te zetten. Stapje voor stapje transformeerden de bollejtes wol in koala Ivy. Afgelopen week kon ik zijn gesmeek niet meer weerstaan en gaf ik hem armen en benen.. want hé, een koala met alleen een hoofd is ook zo wat! Ik vertel je alles over ons avontuur

Wie is dat dan?

Koala Ivy is een van de ontwerpen van Manon, je kent haar misschien wel van Marlaine.nl. Als je in het verleden wel eens een brei- of haakbeurs hebt bezocht, kan het niet anders dan dat je de kraam van Marlaine.nl hebt gezien. Grote kans zelfs dat je verlekkerd hebt gekeken naar de schattige amigurumi’s en heerlijke bolletjes wol.

Ivy is verkrijgbaar in veel verschillende vormen en formaten. Zo is daar de “gewone” amigurumi, gehaakt met standaard haakkatoen, de rammelaar én de XL-versie. Ik koos voor de laatste. Deze XL-versie wordt niet gehaakt door extra toeren toe te voegen, maar door te haken met extra dik garen. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van Durable Cosy. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van Rico Teddy Aran voor de oren.

Het haakpakket wordt geleverd in een doos waar je alle benodigheden overzichtelijk bij elkaar hebt. Ik ben altijd fan van dit soort pakketten. Zeker omdat ik niet heel vaak amigurumi haak, waardoor ik geen voorraad heb van bijvoorbeeld veiligheidsoogjes of -neusjes.

In het pakketje vind je meer dan voldoende garen, het patroon en de accesoires die je nodig hebt.

Aan de haak

Ik heb de koala in etappes gehaakt. Het patroon vond ik heel overzichtelijk en fijn omschreven. Bovendien staan er regelmatig leuke feitjes in over het betreffende dier. Maakt het extra leuk om te haken. Omdat dit patroon uit slechts 8 onderdelen bestaat (2 oren, 2 benen, 2 armen, een lijf en een kopje) is het goed te overzien en een heerlijk werkje voor tussendoor.

Zijn koppie stond dan ook al snel op de haaknaald. Aanbevolen wordt om Ivy te haken met naald 5. Ik weet echter van mezelf dat ik los haak en heb dan ook gekozen voor naald 4. Hierdoor is mijn knuffel net wat kleiner geworden en heb ik wat garen over (1,5 bol Durable Cosy). Ik denk dus dat het garen prima is afgemeten als je de aanbevolen haaknaald gebruikt! Enne.. Dat garen komt vanzelf weer op :-).

Het meest uitdagende in het patroon waren de oortjes. Deze worden gehaakt met Rico Teddy Aran. Een fluffy garen dat niet het makkelijkste is om te haken. Voor kleine stukjes gaat het echter prima. Doordat je eerst de voorkant en dan de achterkant haakt en ze vervolgens aan elkaar haakt, heb je redelijk wat houvast. En het resultaat is het zeker waard!

En dit is hem dan! Het in elkaar zetten van de knuffel ging verbazend soepel. Alleen het in elkaar zeten van de beentje was een uitdaging. Deze zitten dan ook nog niet helemaal stevig. Ik ga daar nog even wat aandacht aan besteden. Ivy gaat namelijk bij mijn nieuwe neefje of nichtje wonen!

Aanrader?

Ik raad je zeker aan ook eens een patroon van Marlaine te haken. In dezelfde serie zijn namelijk nog veel meer dieren die je kunt haken.

Welke amigurumi staat er op jouw haaknaald?

Sietske

Geef een reactie